築200年以上経つ酒蔵をリノベーションした「蔵久」がグランドオープンしたのが2005年。今回新たに、その一部に「KARINTO Sweets 蔵」がオープンした。チョコレートをまぶしたかりんとう「ショコラ花林糖」を販売するこのコンパクトショップ、年季の入った床や壁はそのまま使用し、部分的に金箔が貼られている。かりんとうを陳列したショーケース腰にも金箔が貼られており、ここには朱色がグラデーション状に塗装されている。天井からはLEDによるライン照明を下がり、ハイテクと伝統的な素材がまじり合う、時空を超えた空間がイメージされている。空間デザイナーは橋本夕紀夫氏。
Floating Golden Showcase in the Dark Space
“Kurakyu”, which building was renovated 200-year old Sake Cellar, opened in 2005. This time, “Karinto Sweets Kura” opened in a part of the building. Karinto is Japanese traditional sugar-coated flour snack.At this small shop, they sell “Chocolat Karinto”, chocolate-coated Karinto. They left old floors and walls and partially decorated with pure-gold leaves. The showcase which Karinto is diplayed has gold leaf decoration and has vermilion paint gradations. LED line lightings are hung from the ceiling and create a timeless space where high-tech and traditional pieces mingle. Yukio Hashimoto designed the space.
- 「KARINTO Sweets 蔵」
- 所在地/Address:長野県安曇野市豊科高家604 / Toyoshina, Azumno-shi, Nagano
- 設計/Design:橋本夕紀夫デザインスタジオ /Hashimoto Yukio Design Studio
- 撮影/Photo:ナカサ&パートナーズ/Nacasa & Partners
- 蔵久/Kurakyu
- http://www.kurakyu.jp/
- 橋本夕紀夫デザインスタジオ/Hashimoto Yukio Design Studio
- http://www.hydesign.jp/
- ナカサ&パートナーズ/Nacasa & Partners
- http://www.nacasa.co.jp/